De kracht van het compliment

love38Voor flirten via een online dating site gelden vrijwel dezelfde regels als bij flirten in een bar. Met een complimentje kom je heel ver. Maar net als in de bar, geldt ook in de wereld van datingsites: eerlijkheid duurt het langst.

Geef niet zomaar een complimentje, maar doe echt je best en bedenk  wat je zo mooi of interessant vindt aan deze persoon. En net als in een bar, moet je proberen om het versieren niet te ‘overduidelijk’ te maken. Hou het subtiel. Zeg dus niet: je ogen zijn ‘zo blauw als de oceaan’ danwel ‘stralen als sterren’.

Onthoud je van clichés, wees specifiek en eerlijk.

Het beste kun je een compliment maken over een onderdeel in het profiel wat hem of haar onderscheidt van alle anderen. Vermoedelijk heeft hij/zij dit erin gezet om aandacht te trekken en om de lezer duidelijk te maken dat hij of zij bijzonder is, hier trots op. Iets wat haar eigen keuze is, waar haar persoonlijkheid in naar voren komt, iets waarvan hij hoopt dat er iemand langs zal komen die dit zal opmerken, herkennen en beamen. Die persoon ben jij. Voorbeelden zijn complimentjes/opmerkingen over tattoeages, sieraden, een zonnebril bij hem en natuurlijk: de schoenen van een vrouw.

Complimenteer met mate

Complimenteer haar niet met haar geweldige boezem. Niet alleen is het niet zeker dat ze haar boezem zelf wel zo fantastisch vindt, maar het is wel duidelijk dat je met haar naar bed wil. Als dat het is wat je wilt, dan kun je deze tactiek natuurlijk vrolijk inzetten! Maar als zij iets langdurigs en romantisch op het oog heeft, dan zal het misschien niet zo fantastisch vinden om een relatie te baseren op het feit dat jij haar borsten zo prachtig vindt.

Ga daarom in op zijn auto, zijn huisdier, haar kleine nichtje, haar mooie kleur lippenstift! Probeer het maar.