Photo by Lethicia Matos on Unsplash

Hoe je complimenten kunt gebruiken om haar of hem voor je te winnen

Sinds Met Too liggen complimentjes maken nogal gevoelig en daar is wel een goede reden voor. In de meeste gevallen is complimentjes maken namelijk een manier om te flirten. Op datingsites is complimenten maken daarom zeer effectief! Lees in dit artikel hoe je complimenten kunt gebruiken om een ander voor je te winnen.

Er zijn drie dingen die belangrijk zijn bij het maken van het compliment: houd het subtiel, vermijd clichés en wees eerlijk. 

Complimenteer met mate

Denk goed na voordat je een compliment gaat maken. Ook al vind je de ander beeldschoon met een profiel dat met kop en schouders boven alle anderen uitsteekt, kies een specifiek onderdeel uit het profiel of de profielfoto’s uit.

Kies bij voorkeur iets uit wat origineel is. Als de ander al 10 keer een complimentje heeft gehad over haar mooie glimlach, dan is ze dat wel een beetje zat en je trekt er weinig aandacht mee. Een complimentje over een kledingstuk doet het altijd goed. Hiermee complimenteer je de ander eigenlijk met iemands smaak, in plaats van het uiterlijk. 

Wat een leuke hoed heb je daar op! Draag je vaker hoeden? 

Kies iets uit het profiel of de foto wat hem of haar onderscheidt van alle anderen. Vermoedelijk heeft hij/zij dit erin gezet om aandacht te trekken en om de lezer duidelijk te maken dat hij of zij bijzonder is, hier trots op is. 

Ook is dit waarschijnlijk iets waaruit haar persoonlijkheid naar voren komt. Iets waarvan hij of zij hoopt dat er iemand langs zal komen die dit zal opmerken, herkennen en beamen. Die persoon ben jij! 

Voorbeelden zijn complimentjes en opmerkingen over tatoeages, muzieksmaak, omgang met familie, sieraden, een zonnebril en natuurlijk, vooral bij vrouwen: de schoenen. 

Complimenteer subtiel en begin niet over haar borsten

Complimenteer haar niet met haar geweldige boezem. Niet alleen is het niet zeker dat ze haar borsten zelf wel zo fantastisch vindt, maar ze zal denken dat je vooral met haar naar bed wil. 

Als dat het is wat je wilt, dan kun je deze tactiek natuurlijk vrolijk inzetten! Maar als zij iets langdurigs en romantisch op het oog heeft, dan zal het misschien niet zo fantastisch vinden om een relatie te baseren op het feit dat jij haar borsten zo prachtig vindt.

Sowieso is het over het algemeen niet altijd handig om te complimenteren met iemands uiterlijk. Voor het grootste deel kunnen we er namelijk niet zoveel aan doen hoe we eruit zien. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als iemand elke dag in de sportschool is, dan mag je natuurlijk een compliment maken over zijn of haar spierbundels!

Geen clichés A.U.B.

Net als bij een flirt in een bar, moet je proberen om het versieren niet te ‘overduidelijk’ te maken. Hou het subtiel. Door clichés te gebruiken, zeg je eigenlijk: ik ben gewoon bezig om jou te versieren. Wat je wil zeggen is: ik ben écht geïnteresseerd in jóú en wil je graag beter leren kennen. Zeg dus niet: je ogen zijn ‘zo blauw als de oceaan’ of ‘stralen als sterren’.

Je vader heeft vast een snoepwinkel… je ziet eruit om op te eten…

Sommige mensen gebruiken clichés als grapje. Met een smiley kun je dan aangeven dat het eigenlijk een grapje is. Of het werkt? Het is risicovol. Je komt er ieder geval achter of jullie over hetzelfde gevoel voor humor beschikken…

Complimenteer, maar wees eerlijk

Over clichés gesproken: eerlijkheid duurt het langst. En dat geldt zeker in de online datingwereld.

Maar dat is nu juist een wereld waar de waarheid verhullen of omzeilen of gewoonweg liegen zo gemakkelijk is. De verleiding is groot om een succesvol compliment bij meerdere mensen in te zetten.

Doe dat niet. Je hebt veel meer kans dat je bij heel veel mensen bot vangt. Dat kan je zelfvertrouwen een knauw geven.

Kies zorgvuldig iemand uit die je leuk lijkt. Kijk of jullie veel gemeen hebben en of jij de persoon kan zijn die de ander zoekt. Doe je best om een compliment te maken waar de ander echt blij van wordt.

Ga daarom in op zijn auto, zijn huisdier, haar kleine nichtje, haar mooie kleur lippenstift, zijn doorzettingsvermogen, haar lef. Probeer het maar!