profielfoto's datingsite

Dit zijn de 5 foto’s die je als man op je datingprofiel moet zetten

Het is niet makkelijk om goede foto’s te kiezen voor je datingprofiel. Want wat is een goede dating profielfoto eigenlijk? Hoe kies je uit je eigen digitale fotoalbums de foto’s die jouw datingprofiel onweerstaanbaar maken voor vrouwen? Hieronder de 5 foto’s die jij als man in jouw online datingprofiel moet plaatsen.

1. Een actieve foto waarop je iets aan het doen bent

actieve foto datingprofiel
Een actieve foto kan heel goeds betekenen voor je datingprofiel.

Vrouwen voelen zich vaak aangetrokken door mannen die heldhaftig zijn, lef tonen en bereid zijn om risico’s te nemen. Dat betekent dat je bij het zoeken naar geschikte profielfoto’s op zoek moet gaan naar minstens één actieve foto. Zoek naar een foto waarop je iets aan het doen bent.

Een actieve foto kan een foto zijn waarop je aan het sporten bent. Buitensporten zijn hier het meest geschikt voor. Sporten die het meest geschikt zijn voor leuke profielfoto’s op een datingsite zijn: surfen, fietsen, golf, zeilen, een balsport, wandelen in een mooie omgeving, maar ook teamsporten doen het goed.

Misschien heb je nog een vakantiefoto waarop je iets actiefs doet in de buitenlucht, zoals waterfietsen, raften of duiken. Zo niet, vraag dan iemand een foto van je te maken terwijl je iets actiefs doet. 

Je kunt de ‘sport’ functie gebruiken op je telefoon of camera om te voorkomen dat de foto ‘bewogen’ is. Als de fotograaf niet zo ervaren is, zul je even moeten stoppen met bewegen. Lach spontaan (denk aan iets grappigs) en kijk in de camera.

beste foto's voor je datingprofielVind je het moeilijk om ‘spontaan’ te kijken? Kijk dan eerst weg van de camera, denk aan een leuke vrouw, draai je hoofd naar de lens en druk snel een paar keer af.

Zoals gezegd vinden vrouwen risicovolle activiteiten aantrekkelijk. In dit geval moet je oppassen met activiteiten waarbij het risico niet noodzakelijk is. Bungy-jumpen, bergbeklimmen en parachutespringen zijn echt alleen maar leuk voor de vrouwen die dat ook graag (willen) doen. De rest vindt het waarschijnlijk kinderachtige stoerdoenerij.

2. Een actieve foto waarop je iets in het huis doet

keuze maken profielfoto
Vraag een vriend om een foto van je te maken als je de worsten draait.

Vrouwen vallen vaak op mannen die naast een stoere kant, ook een zorgzame kant hebben. De ideale man doet zijn deel in het huishouden.

Zeker in Nederland wordt het als een pluspunt beschouwt als de man kan koken. Een (niet te serieuze) foto in de keuken doet het altijd goed.

datingprofiel foto's TIP Vraag een vrouw om foto’s van je te maken. Uit onderzoek blijkt dat mannen die met een vrouw kletsen er een stuk aantrekkelijker uitzien.

Wees altijd eerlijk over in hoeverre jij beantwoordt aan het ‘huisvader’ ideaal. Kun je niet koken? Denk dan aan een foto waarop je het barbecuevlees omdraait of een wijnfles ontkurkt.

Ben je helemaal niet van het huishouden, dan zijn er genoeg andere binnenactiviteiten die vrouwen aantrekkelijk vinden. Bijvoorbeeld klussen. Kies een foto uit waarop je je nieuwe vloer legt of de muren wit.

Op dit soort foto’s hoef je er niet vlekkeloos uit te zien. Smeervlekken, een 3-dagenbaardje of je oude klusbroek zijn juist details die jouw mannelijkheid en nonchalance kunnen benadrukken. Dit zijn onweerstaanbare foto’s voor vrouwen.

3. Een datingprofielfoto met een huisdier of kind

dating profiel foto
Een man met zijn huisdier vinden vrouwen aantrekkelijk op een datingsite.

Het is een cliché, maar het klopt wel. Als een vrouw een foto ziet van een man met zijn huisdier, dan denkt ze: als hij voor een huisdier kan zorgen, dan ook voor mij en mijn kinderen.

Mannen met hun huisdier zijn daarom reuze aantrekkelijk voor vrouwen. 

Er gelden wel twee regels bij deze foto’s: een foto van jou met een kind kun je alleen gebruiken als je zelf geen kinderen hebt of als je zelf geen kinderen wilt. Je kunt in het fotobijschrift vermelden dat het om een neefje o.i.d. gaat.

Verder moet je nooit meer dan één foto van een kind of huisdier gebruiken. Zo’n foto kan trouwens ook heel goed dienen als opening voor een gesprek: verwacht dat vrouwen nieuwsgierig zijn: is dit jouw hond!?

4. Een foto in een 'gezellige' setting, zoals een café of barbecue

goede foto datingsite
Laat zien dat je gezellig bent.

Zowel mannen als vrouwen vinden het belangrijk dat de ander ‘ook een eigen leven’ heeft. Vooral vrouwen vinden het aantrekkelijke als de man een vriendengroep heeft. Dat maakt hem extrovert en sociaal, twee belangrijke eigenschappen.

Een foto van jou met een groep vrienden, echter, werkt alleen als er aan minstens 3 voorwaarden wordt voldaan. Ten eerste moet jij de centrale persoon zijn op de foto. Je staat in het midden en de anderen kijken naar jou of luisteren naar jou. Ten tweede moet gelijk duidelijk zijn wie jij bent. Ten derde, en dit is misschien wat vervelend: je moet zeker weten dat er geen mannen op staan die aantrekkelijker zijn dan jij. Jij moet dus de slanke en gespierde hunk zijn. En niet iemand anders.

Laten we eerlijk zijn: dit is niet gemakkelijk.

Welke foto van jezelf kun je wel gebruiken op je datingprofiel zodat je als sociaal en ‘gezellig’ overkomt? Denk aan een foto terwijl je een partijtje voetbalt in het park, met jou op de voorgrond en je vrienden onscherp op de achtergrond.

datingprofiel foto'sOf vang twee vliegen in een klap: een foto van jou, voetballend in het park met je kleine neefje: sportief, zorgzaam en sociaal!

Het makkelijkst is om een foto te gebruiken in bijvoorbeeld een café of op een terrasje, met meerdere drankjes op tafel. Of in een restaurant, in de tuin of een andere sociale setting.

5. Op je paasbest

beste foto's voor een datingprofiel
Laat zien hoe jij er op je allerbest uitziet.

Natuurlijk moet er ook een foto bij waarop je als je allerknapst staat. Een vrouw kan in een oogopslag zien dat je best hebt gedaan, en ze zal zelf oordelen of dat voor haar aantrekkelijk is. Zo heb je gelijk iemand te pakken die dezelfde smaak heeft.

Kies een foto uit waarop te zien is hoe je eruit ziet als je moeite hebt gedaan om er aantrekkelijk uit te zien. Voor een gelegenheid zoals een verjaardag of uit eten in een mooi restaurant. 

Gebruik niet die ene foto van jou in pak bij die ene keer op die bruiloft. Het is gelijk te zien als je je niet regelmatig in smoking of met stropdas kleedt. Blijf jezelf.

Kies een foto waarop je gewoon je leukste kleren aan hebt, je in een goede, vrolijke stemming bent en, belangrijk, nog niet dronken!

Ook belangrijk: sta er van top tot teen op!