Foute foto’s

foute foto'sEr kan van alles fout gaan bij online daten. Maar als het bij de dating profielfoto’s fout gaat, dan is er heel weinig meer aan te doen. Er hoeft maar één foto bij te zitten die de mensen verafschuwen en je zult een stuk minder reacties krijgen dan je wilde.

5 Foute Dating Profiel Foto’s

1. Dating profiel foto’s gemaakt op een mobiele telefoon in de badkamerspiegel

Je kent ze wel, de foto’s van mensen die blijkbaar niemand anders hebben om even een foto te maken. Als je het echt naar vindt om iemand te vragen om een foto van je te maken, dan is er nog zoiets als de zelfontspanner.

Je zet de camera neer en neemt je beste positie aan terwijl je wacht op de 10 seconden. Simpel, maar effectief. En zoveel beter van die lelijke badkamer foto’s.

2. Profielfoto’s van 5 jaar geleden (toen je gezicht rimpelloos, je haren aanwezig en je figuur nog slank was)

Als je eerlijk bent over je leeftijd op je online datingprofiel, dan kunnen mensen heus zien dat de foto op je datingprofiel een tijd geleden is gemaakt. Dat geeft niet, maar wees hier eerlijk over. Zeg er uitdrukkelijk bij dat het om die fantastische vakantie ging naar Thailand, in 2003. Indien er echt grote verschillen zijn in het uiterlijk van toen en nu, maak hier dan geen geheim van. Zeg bijvoorbeeld: ‘helaas behoort die mooie bos haar inmiddels tot het verleden’ of iets dergelijks.

3. Mannen die met hun spierballen en vrouwen die met hun decolleté flirten

Het ligt er natuurlijk een klein beetje aan wat voor vrouw of man je zoekt. Als je een vrouw zoekt die valt op gespierde mannen – als dat je enige criterium om een geschikte vrouw te vinden – doe dat vooral, laat vooral je spieren zien. Want dat is het type vrouw dat je krijgt: die vooral let op uiterlijk. De rest van de vrouwen zal onvermijdelijk doorklikken bij het zien van die dating profiel foto van jouw zorgvuldige gecultiveerde spiermassa.

Voor vrouwen geldt hetzelfde. Mannen die met je uit willen omdat je zulke mooie grote borsten hebt, kunnen wel heel aardige mannen zijn, maar ze gaan allereerst met je uit om je borsten te zien. Wees dus niet verbaasd als ze verder niet in jou als persoon geïnteresseerd zijn.

Als je erg onzeker bent over je foto’s kun je er ook voor kiezen om geen foto’s te plaatsen. Wees wel eerlijk en schrijf dan alleen mensen aan die óók geen foto op hun datingprofiel hebben.

4. Foto’s met flits

Foto’s maken is moeilijker dan je denkt. Vaak worden foto’s van mensen tijdens feestelijke gebeurtenissen gemaakt, dan durven we allemaal wel even te poseren (of durven we geen nee te zeggen). Onherroepelijk staat de camera dan op ‘automatisch’ en volgt de allesvernietigende flits. De mensen op de foto lijken allemaal een soort levende lijken om duistere redenen allemaal heel frivool doen. De studio’s van professionele fotografen staan niet voor niks vol met instrumenten om het licht zachter te maken. Zacht licht verbergt rimpels, vlekjes en andere oneffenheden op de huid. Dat weten ook clubs en donkere kroegen. Gebruik dus geen flits op foto’s, want het maakt je er niet mooier op.

5. Bewogen foto’s

Met een beetje pech is ook de fotograaf op het feestje niet helemaal helder en is de foto bewogen. Die foto kun je dus niet gebruiken op je datingprofiel. Heb je echt geen andere keuze, probeer dan in een simpel foto manipulatieprogramma (je hoeft daarvoor tegenwoordig geen programma te hebben, je kunt het rechtstreeks op internet doen) de foto te verbeteren. Je kunt vrijwel standaard de rode oogjes eruithalen. Is de foto overbelicht, kijk dan of deze in zwart wit of ‘sepia’ er beter uitziet. Zelfs wazige en bewogen foto’s kunnen er plotseling erg artistiek uitzien als je ze naar zwart-wit converteert.