Photo by KAL VISUALS on Unsplash

5 Fouten die veel mensen maken in hun datingprofielfoto’s

Er kan van alles fout gaan bij online daten. Maar als het bij de datingprofielfoto’s fout gaat, dan is er heel weinig meer aan te doen. Hier zijn 5 fouten die veel mensen maken in de foto’s op hun datingprofiel.

1. Datingprofielfoto's gemaakt in de badkamerspiegel

badkamer selfie

Je ziet ze regelmatig voorbijkomen: de badkamerselfie. Het licht is vaak te fel en de achtergrond het meest onromantisch. Foto’s gemaakt in de badkamperspiegel zijn nu eenmaal zelden aantrekkelijk.

Als je niemand kunt vinden die foto’s van je wil maken kun je camera beter ergens neerzetten en zo een zelf-ontspanningsfoto maken. 

Zorg ervoor dat de camera op ooghoogte staat, bijvoorbeeld op een kast. Of ga zelf zitten en zet de camera of mobiele telefoon op tafel. Zorg dat het licht van voren komt en kijk goed wat er nog meer in beeld komt. 

Als

2. Profielfoto's van 10 jaar geleden

Probeer op een datingprofiel foto’s te plaatsen die zo recent mogelijk zijn. Als je beste foto’s van 10 jaar geleden zijn, wees daar dan eerlijk over. Zeg er uitdrukkelijk bij dat het om die fantastische vakantie ging naar Thailand, in 2003. 

Indien er echt grote verschillen zijn in het uiterlijk van toen en nu, maak hier dan geen geheim van. Zeg bijvoorbeeld: ‘helaas behoort die mooie bos haar inmiddels tot het verleden’. Houd het luchtig en maak er een grapje van. 

3. Mannen die met hun spierballen en vrouwen die met hun decolleté flirten

foute fotos datingprofiel

Als je een man of vrouw zoekt die vooral valt op het uiterlijk, dan geldt deze datingtip niet voor jou.

Maar over het algemeen geldt: hoe meer aandacht jij zelf schenkt aan je ‘six pack’ of verleidelijke pose, hoe meer je mensen aantrekt die vooral letten op uiterlijk.

Mannen die met je uit willen omdat je zulke mooie grote borsten hebt, kunnen wel heel aardige mannen zijn, maar ze gaan allereerst met je uit om je borsten te zien.

Wees dus niet verbaasd als ze verder niet in jou als persoon geïnteresseerd zijn.

profiel datingsite vrouw…toen je gezicht nog rimpelloos, je haar aanwezig en je figuur nog slank was…

4. Foto's met flits

Foto’s maken is moeilijker dan je denkt. Vaak worden foto’s van mensen tijdens feestelijke gebeurtenissen gemaakt, binnenshuis.

Onherroepelijk staat de camera dan op ‘automatisch’ en volgt de allesvernietigende flits. De mensen op de foto lijken allemaal een soort levende lijken.

De studio’s van professionele fotografen staan niet voor niks vol met instrumenten om het licht zachter te maken. Zacht licht verbergt rimpels, vlekjes en andere oneffenheden op de huid. Dat weten ook clubs en donkere kroegen.

Gebruik dus geen flits op foto’s, want het maakt je er niet mooier op. Probeer foto’s zoveel mogelijk buiten te maken. Of vraag een professionele fotograaf om een sessie. Het kost wat, maar een kleine investering zijn het waard. 

5. Bewogen foto's

Met een beetje pech is de foto bewogen. Die foto kun je dus niet gebruiken op je datingprofiel.

Heb je echt geen andere keuze, probeer dan in een simpel foto manipulatieprogramma (je hoeft daarvoor tegenwoordig geen programma te hebben, je kunt het rechtstreeks op internet doen) de foto te verbeteren.

Je kunt vrijwel standaard de rode oogjes eruithalen. Is de foto overbelicht, kijk dan of deze in zwart wit of ‘sepia’ er beter uitziet.

Zelfs wazige en bewogen foto’s kunnen er plotseling erg artistiek uitzien als je ze naar zwart-wit converteert.