ga recht op je doel af in dating

Ga recht op je doel af

Als je gaat online daten, ga dan ook écht online daten. Laat zien dat je bedoelingen heus zijn en dat je moeite wilt doen. Ga recht op je doel af. 

Veel mensen hebben de neiging om op een datingsite wat halfslachtig hun interesse te laten blijken. De overweldigende populariteit van de onpersoonlijke ‘interesse-berichtjes’ zijn een teken aan de wand.

Trek de stoute schoenen aan

Tuurlijk, het is ontzettend moeilijk op een plaatje en een aardig datingprofiel af te gaan. Maar dat is alles wat we hebeben als we iemand proberen te vinden op een datingsite.

Blijf dus niet te lang de foto’s te bekijken en te twijfelen. Ga erop af. Stuur een bericht.

Stuur een ijzersterk eerste bericht

Het beste kun je maar meteen recht op je doel afgaan. Stuur een ijzersterk eerste bericht. Doe echt je best. Als hij of zij later niet zo leuk lijkt, dan is er toch niks verloren. Dan heb je minstens een goede oefening gehad. 

Wees niet bang voor afwijzingen. Iedereen krijgt afwijzingen. Laat je onzekerheid niet in de weg staan van je geluk in de liefde. Als je denkt dat jullie bij elkaar passen, schrijf haar of hem dan. 

Denk niet: als de ander jou ook leuk vindt, dan hoor je het vanzelf wel. Als je gaat afwachten tot de ander jou gaat versieren, dan kun je wachten tot je een ons weegt. In de kroeg, op straat, op een feestje, daar werkt de chemie mee (en misschien de drank). Daar kunnen in een paar oogopslagen de vonken heen en weer springen. Op een datingprofiel gaat het meestal wat minder heftig te keer.

Mensen tasten af, wroeten in het duister tussen duizenden profielen en bijten zich op de nagels en vragen zich af: is dit nu wel een persoon die bij mij past?

Vrijblijvendheid is oorzaak van mislukte dates

Het jammere is dat die onzekerheid en vrijblijvendheid bij het online daten vaak de oorzaak is van zoveel mislukte dates. Dit begint al bij het schrijven van het datingprofiel. Hoe vaak kom je niet een zin tegen als: “Na jaren vrijgezel, dacht ik, ik ga ook maar eens rondkijken”. Laat zien dat je iets aan te bieden hebt, dat je passie hebt en liefde te over!

Als je gaat online daten, ga dan ook online daten. Laat zien dat je bedoelingen heus zijn, dat je intenties niet vrijblijvend zijn, dat je moeite wilt doen. Als je al geen moeite wilt doen om je beste kant te laten zien op je dating profiel, hoe weten de anderen dan dat je straks in een relatie ook moeite gaat doen? Blijf niet op de achtergrond, laat zien dat je interesse gemeend is.

Stuur iemand geen vrijblijvend berichtje. Ook al ken je haar of hem niet, en ben je niet overtuigend van de mogelijkheid van een passend stel, probeer hem of haar toch te versieren. Haal al je charmes uit de kast. Zeg dat de persoon je bijzonder lijkt, echt eruit sprong, dat je het niet kon laten om je te schrijven.

 

Zet de ander in het zonnetje, in het middelpunt van de aarde. Wakker het vuur aan, laat die vonken maar heen weer schieten! Snel genoeg springt bij het online daten wel een vonkje over…