Ga recht op je doel af

online datenAls je gaat online daten, ga dan ook online daten. Laat zien dat je bedoelingen heus zijn en dat je moeite wilt doen. Veel mensen hebben de neiging om op een datingsite wat halfslachtig hun interesse te laten blijken. De overweldigende populariteit van de onpersoonlijke ‘interesse-berichtjes’ zijn een teken aan de wand.

Niet afwachten bij het online daten!

Tuurlijk, het is onwaarschijnlijk moeilijk om aan de hand van een wazig plaatje een paar aardige woorden op het dating profiel te kunnen bepalen of de persoon in kwestie ‘leuk’ genoeg is voor een date. Niemand valt tenslotte als een blok voor zo’n suf dating profiel.

En dus ben je voorzichtig; je tast af. Je stuurt een kort berichtje en dan wacht je af: immers als de ander jou ook leuk vindt, dan hoor je het vanzelf wel!

FOUT! Als je gaat afwachten tot de ander jou gaat versieren, dan kun je wachten tot je een ons weegt. In de kroeg, op straat, op een feestje, daar werkt de chemie mee (en misschien de drank). Daar kunnen in een paar oogopslagen de vonken heen en weer springen. Op een datingprofiel gaat het meestal wat minder heftig te keer.

Mensen tasten af, wroeten in het duister tussen duizenden profielen en bijten zich op de nagels en vragen zich af: is dit nu wel een persoon die bij mij past?

Na jaren vrijgezel, dacht ik, ik probeer het hier maar eens…

Het jammere is dat die onzekerheid en vrijblijvendheid bij het online daten vaak de oorzaak is van zoveel mislukte dates. Dit begint al bij het dating profiel. Hoe vaak kom je niet een zin tegen als: “Na jaren vrijgezel, dacht ik, ik ga ook maar eens rondkijken”. Laat zien dat je iets aan te bieden hebt, dat je passie hebt en liefde te over!

Weg met de vrijblijvendheid!

Als je gaat online daten, ga dan ook online daten. Laat zien dat je bedoelingen heus zijn, dat je intenties niet vrijblijvend zijn, dat je moeite wilt doen. Als je al geen moeite wilt doen om je beste kant te laten zien op je dating profiel, hoe weten de anderen dan dat je straks in een relatie ook moeite gaat doen om iemand voor zich te winnen. Blijf niet op de achtergrond, laat zien dat je interesse gemeend is.

Wakker het vuur aan

Stuur iemand geen vrijblijvend berichtje. Ook al ken je haar of hem niet, en ben je niet overtuigend van de mogelijkheid van een passend stel, probeer hem of haar toch te versieren. Haal al je charmes uit de kast. Zeg dat de persoon je bijzonder lijkt, echt eruit sprong, dat je het niet kon laten om je te schrijven.

Dat haar ogen je opvielen, dat hij zo’n bijzondere bril heeft, dat je zo blij bent iemand tegen te komen die ook die serie kijkt.

Zet de ander in het zonnetje, in het middelpunt van de aarde. Wakker het vuur aan, laat die vonken maar heen weer schieten! Snel genoeg springt bij het online daten wel een vonkje over…