Photo by Candice Picard on Unsplash

Maak jezelf niet te bijzonder in een datingprofiel

Bijzondere voorliefdes en hobbies kunnen mensen aantrekken, maar ook afstoten. Gebruik ze dus voorzichtig op je datingprofiel. 

Heb je wel speciale hobby? Doe je iets bijzonders in je vrije tijd? Zet je die vreemde hobby graag prominent op je dating profiel? Bedenk dan dat speciale voorliefdes, zeker als ze niet in het gewone liggen, mensen ook kunnen afschrikken, juist omdat ze er niet bekend mee zijn.

 

Zet geen activiteiten in het profiel die je niet samen met je toekomstige partner wil doen

Als je graag op zaterdagmiddag met je beste vriend gaat vissen, zou je dat in je datingprofiel zetten? 

Tuurlijk, vissen is voor jou een bijzonder tijdverdrijf. Je geniet ervan. Je kijkt er naar uit. Maar wil je dat je partner ook met je meegaat? Of is het iets wat je liever alleen met je vriend doet? Nee?

Gadver, vissen!

Noem het dan niet in je profiel. Het voegt niets toe en je loopt het risico dat mensen denken: “Gadver, vissen!” “Wat zielig, vissen.” “Ach, nee, vissen daar houd ik niet van.”

Het is beter om dit soort typeringen, hoe trots je er ook op bent achterwege te laten. Ze hoeft toch immers niet mee?

Zoek naar iets gemeenschappelijks

De kans dat je iemand vindt die precies dezelfde hobbies heeft, die is erg klein. Zoek dan ook naar bezigheden die je favoriete man of vrouw ook leuk zou kunnen vinden. Iets gemeenschappelijks is een punt om over te praten en dat trekt aan.

Probeer een datingprofiel te schrijven waarmee je zoveel mogelijk mensen kunt aantrekken.

Schrijf een cool, interessant, grappig, origineel profiel. Maar laat de specifieke typeringen van jezelf achterwege. De perfecte partner die helemaal op jou lijkt, die bestaat niet.

Noem in je datingprofiel de hobbies die je graag met je partner wilt delen. Ga je graag naar musea en zoek je een partner om dat samen te doen, schrijf dat er dan bij. Brei je het liefste een lekkere wollen trui terwijl je naar Radio 1 luistert? Daar zoek je toch geen partner voor! Laat dat achterwege. Als jullie eenmaal een relatie hebben, dan gaat alles vanzelf. Dan gaat zij lekker breien, terwijl hij een middagje gaat vissen.

Al met al, het gaat om de klik, de aantrekkingskracht! Als die er is, dan is het goed.