Het witte-sokken syndroom

love40Bijzondere voorliefdes en hobbies kunnen mensen aantrekken, maar ook afstoten. Gebruik ze dus voorzichtig op je datingprofiel. Heb je wel speciale hobby? Doe je iets bijzonders in je vrije tijd? Zet je die vreemde hobby graag prominent op je dating profiel? Bedenk dan dat speciale voorliefdes, zeker als ze niet in het gewone liggen, mensen ook kunnen afschrikken, juist omdat ze er niet bekend mee zijn.

Als je het liefste op zaterdagmiddag met je beste vriend gaat vissen omdat je dat al tien jaar lang doet, waarom zou je dat in profiel zetten?

Tuurlijk, vissen is voor jou een bijzonder tijdverdrijf. Je geniet ervan. Je kijkt er naar uit. Maar wil je dat je partner ook met je meegaat? Of is het iets wat je liever alleen met je vriend doet? Nee?

Noem het dan niet in je profiel. Het voegt niets toe en je loopt het risico dat mensen denken: “Gadver, vissen!” “Wat zielig, vissen.” “Ach, nee, vissen daar houd ik niet van.” Het is beter om dit soort typeringen, hoe trots je er ook op bent achterwege te laten. Ze hoeft toch immers niet mee?

Lees je graag vaktijdschriften over fysische natuurkunde? Maar ben je niet op zoek naar iemand die dat ook doet? Laat het dan weg.

Zoek naar dingen van jezelf die je favoriete man of vrouw ook leuk zou kunnen vinden. Iets gemeenschappelijks is een punt om over te praten en dat trekt aan. Ga je elke zondag naar het stadion voor de voetbalwedstrijd met je vrienden en wil je dit zo laten? Onnodig om dit in je profiel te zetten, tenzij je leven draait om FC Den Daag, dan moet zij daar wel rekening mee houden.

De fameuze witte sokken

De meeste typeringen werken als de fameuze witte sokken: leuk profiel, maar jammer van die witte sokken! (of: leuk profiel, maar helaas, hij houdt van hard rock).

De kans dat je iemand vindt met precies dezelfde hobbies, die is erg klein.

Probeer een datingprofiel te schrijven waarmee je zoveel mogelijk mensen kunt aantrekken. Schrijf een cool, interessant, grappig, origineel profiel, maar laat de specifieke typeringen van jezelf achterwege. De perfecte partner die helemaal op jou lijkt, die bestaat niet.

Noem in je dating profiel de hobbies die je graag met je partner wilt delen. Ga je graag naar musea en zoek je een partner om dat samen te doen, schrijf dat er dan bij. Brei je het liefste een lekkere wollen trui terwijl je naar Radio 1 luistert? Daar zoek je toch geen partner voor! Laat dat achterwege. Als jullie eenmaal een relatie hebben, dan gaat alles vanzelf. Dan gaat zij lekker breien, terwijl hij een middagje gaat vissen.

Al met al, het gaat om de klik, de aantrekkingskracht! Als die er is, dan is het goed. Dan komt ze ook over die witte sokken wel heen.