datingwebsite kiezen

Hoe je een datingsite kiest die het beste bij jouw wensen past

Van de inmiddels honderden datingsites die er zijn, is het moeilijk om te weten welke datingsite het beste bij jou past. Dating Profiel heeft daarom een overzicht van datingsits gemaakt, zodat weet waar je de meeste kans maakt op een match.

De datingsites met de meeste leden

Het belangrijkste van een datingsite is natuurlijk dat er veel keuze is. Daarom adverteren veel datingsites met de slogan: de grootste datingsite. Of ze ook echt de meeste leden hebben, is vaak moeilijk te achterhalen. Zo bestaat er zelfs een Keurmerk voor datingsites.

Soms is er ook sprake van ‘nepprofielen’. Hierdoor zijn er veel profielen, maar daar horen geen echte mensen bij. Gelukkig is in de afgelopen jaren veel gebeurd om de datingsite wereld betrouwbaar te maken.

Qua leden doen de oudere datingsites het het beste. Lexa en Relatieplanet staan al jaren bekend als betrouwbare, zeer grote websites. Beiden zijn geschikt voor alle soorten singles en hebben dan ook vele, vele profielen online.

Datingsites voor hoogopgeleiden

datingsite kiezen

Als je merkt dat het meerendeel van de profielen niet bij jou past, dan kun je je beter aanmelden bij een datingsite die al een voorselectie heeft gemaakt, bijvoorbeeld op opleiding. De volgende websites accepteren alleen leden die hbo of universiteit hebben gedaan.

Parship richt zich vooral op hoger opgeleiden. Je hoeft niet persé zelf HBO of hoger te hebben afgerond.

EliteDating is een van de bekendste sites voor hoger opgeleiden. De naam zegt het al: bedoeld voor de ‘elite’. Ze adverteren met de slogan ‘dating voor singles met niveau’. Naar eigen zeggen heeft 70% een universitaire opleiding.

Andere websites die zich richten op hoger opgeleiden zijn e-Matching, Match4me, Be2 en smartsingles.

Dating voor ouderen

datingsites voor ouderen

Dating voor ouderen is een goede manier om mensen te vinden van je eigen leeftijd. Diverse datingsites maken al een leeftijdsselectie bij hun leden. Bij de volgende datingsites kun je je alleen aanmelden als 50 jaar of ouder bent. 

50plusmatch richt zich op hoogopgeleide, actieve mensen vanaf 50 jaar. Bij Ourtime kun je niet alleen mensen van je eigen leeftijd daten, de website organiseert ook allerlei activiteiten voor leden. Een leuke manier om een sociaal netwerk op te bouwen en er misschien nog romantiek te vinden. 

Ook bij Actief50 kun je óók terecht als je alleen op zoek bent naar gezelschap. Als je  een maatje zoekt, bijvoorbeeld om mee te sporten of iets mee te ondernemen, kun je je gerust aanmelden bij deze datingsite voor ouderen. 50liefde is een website voor alleenstaande ouderen die op zoek zijn naar vriendschap of liefde.

Datingsites met veel jongeren

Datingsites die zich alleen richten op jongeren bestaan niet. De meeste vrijgezelle jonge mensen gebruiken een datingapp op hun telefoon om afspraakjes te krijgen. Zoals de razend populaire apps Tinder en Happn.

Toch zijn er wel datingsites die veel jonge mensen aantrekken. Het gaat veelal om internationale datingsites. Je kunt dan (ver) over de grenzen zoeken naar een match. De meeste jongeren kiezen er dan voor om een datingprofiel in het Engels te maken. Voordeel van internationale datingsites is natuurlijk dat je er handige vakantieadresjes opdoet en internationale vrienden maakt. En de keuze is er reuze! Maar je moet niet bang zijn voor een lange-afstandsrelatie.

Voorbeelden van internationale datingsites zijn: Badoo en OKCupid.

Ook de Nederlandse website Pepper is populair onder een wat jonger publiek. Het is bij deze datingsite wel een enorme klus om je datingprofiel aan te maken.

Gratis datingsites

datingsites hoe kiezen

Bij de meeste datingsites mag je eerst een tijdje gratis rondkijken, voordat je lid wordt. Als je financiële middelen beperkt zijn en je zoektocht niet echt serieus, kun je overwegen om een gratis datingsite te kiezen. 

Ja, gratis datingsites bestaan. Maar gratis websites hebben ook een aantal nadelen. Zo is er geen controle is op de profielen. Het blijkt lastig om je datingprofiel weer van de datingsite te verwijderen. Op die manier verzamelt de website veel profielen, die echter voor een deel van mensen zijn die allang niet meer actief zijn. 

Ook klagen veel mensen dat de mensen die op zo’n gratis site staan, niet al te serieus zijn.  

Tenslotte is het raadzaam te wezen wat het privacy-beleid is van een gratis datingsite. Persoonlijke informatie is geld waard en jouw gegevens kunnen in grote bestanden doorverkocht worden aan allerlei bedrijven. Dus wees gewaarschuwd voordat je je aanmeldt bij een website die gratis is. Vaak betaal je op een andere manier een hoge prijs. 

Bekende gratis datingsites zijn: Knuz, Singlesplace en HappyPancake.

Datingsite voor mensen die willen vreemdgaan

Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash

Er is, begrijpelijk, altijd ophef over: datingsites voor mensen die getrouwd zijn en een spannend avontuurtje willen beleven.

Victoria Milan is een datingsite waar je op Europees niveau kunt vreemdgaan. Insteek is hier echt dat je zelf echt getrouwd bent. Bij de website SDC (Swingers Date Club), gaat men veelal als stel op zoek naar een ander stel. De bekendste van de ‘vreemdgaansites’  is natuurlijk Second Love, die ook veel adverteren voor vreemdgaan op radio en televisie.

Datingsite voor Christenen

Photo by Candice Picard on Unsplash

Er bestaan ook heel veel datingsites speciaal voor Christenen. Vrijgezellen die het Christelijke geloof actief aanhangen, kunnen hier daten met gelijkgestemden. Veel van deze christelijke datingsites zijn oecumenisch: ze bieden een platform voor mensen die deel uitmaken van christelijk protestantse, evangelische of katholieke genootschappen.

Een leuke datingsite voor Christenen is Roots, opgericht door twee oud-huisgenoten met een missie.

Wil je liever zoveel mogelijk keus, dan kun je je het beste aanmelden bij Funky Fish of Samen Christen. Beide sites hebben meer dan 30.000 leden dus hier moet je haast wel een match vinden.

Datingsites voor dikke mensen, en sugardaddy's

datingsite voor dikke mensen

Voor ieder wat wils in de datingwereld. Dikke mensen kunnen daten op websites als Maatjemeer-match. Daar zijn mannen en vrouwen te vinden die een volslanke single zoeken. Ook de datingsite Rubensdating richt zich mensen die zoeken naar een liefde met een plus size of die zelf een maatje meer hebben.

Vanuit Amerika is het fenomeen van de sugardaddy’s overgewaaid. Al moet het nog wel wachten op groot succes. Sugardaddy’s en sugarmommy’s zijn mensen die veel te besteden hebben en zoeken naar een (mooie) dame of man om te vertroetelen. Sugarbabies kunnen zich aanmelden bij RichMeetbeautiful als ze zin hebben om verwend te worden door een miljonair.