Maak een merk van jezelf

Het standaard datingprofiel is het datingprofiel dat 89% van de mannen op online datingsites op vrijwel dezelfde wijze hebben ingevuld. Het is het datingprofiel dat elke vrouw direct herkent als ze het onder ogen krijgt.

Het is het datingprofiel dat schreeuwt: Ik ben een normale vent, gewoon, verder niks bijzonders. Het is het online datingprofiel waarvan vrouwen denken: deze man is eenzaam en alleen. Deze man zoekt een vrouw om hem te verlossen van zijn doodsaaie leven dat hij voornamelijk achter het beeldscherm doorbrengt, surfend van datingprofiel naar datingprofiel, hier en daar losse flodders afschietend op vrouwen die er wel aardig uitzien.

Een origineel datingprofiel

Hoe breng je variatie aan in je online datingprofiel? Om variatie aan te brengen in je online datingprofiel moet je bedenken waarmee je jezelf kunt onderscheiden van alle anderen. Je hoeft daarvoor zeker geen bijzonder persoon te zijn. Je moet jezelf alleen leren verkopen.

Je moet van jezelf een ‘merk’ maken. Zoals Coca Cola. Coca Cola is een koolzuurhoudende limonade. Meer niet. Gewoon een limonade met prik. Maar als je aan Coca Cola denkt, dan voel je de lichte bubbels, de zoete smaak, je denkt aan de zomer, aan vakantie, aan mooie, succesvolle mensen en fijne muziek. Dat is Coca Cola.

Maak van jezelf een merk

Reclamemensen kunnen van de meest saaie producten nog een spannende ‘must-have’ maken. Ze zetten het ‘merk’ in de markt. Dat kun jij ook met jouw leven. Maak een ‘merk’ van jezelf. Je beroep als merk. Je kunt bijvoorbeeld proberen van je beroep je een ‘merk’ te maken, zonder dat je een spannend beroep uitoefent. Want in principe is elk beroep even saai en even spannend.

Zet jezelf in de markt.

Denk jij dat een leven van een popster spannender is dan dat van een postbode? Een popster kan het volgende zeggen over zijn beroep: “Elke avond zing ik dezelfde liedjes voor een grote groep mensen die mij denken te kennen, dan ga ik naar een of ander onpersoonlijk hotel; de volgende dag hang ik verveeld in de tourbus op weg naar weer een andere stad waarvan ik nooit meer zal zien dan het uitzicht vanuit de hotelkamer.”

Een postbode zal misschien zeggen: “Altijd buiten, geen baas die over je schouder meekijkt, allemaal vreemde, vriendelijke en gekke mensen die op straat ontmoet, geen dag is hetzelfde!”

Vergelijk de volgende zinnen:

  • “Ik heb een administratieve functie en soms sleutel ik een beetje aan mijn auto.”
  • “Ik ben part time automonteur.”
  • “Ik heb een Citroen DS uit 1978 en ik heb hem zelf opgeknapt.”

Nog een voorbeeld:

  • “Ik werk als laboratorium assistent bij een multinational.”
  • “Ik werk in een laboratorium en zoek uit hoe we jouw witte was nóg witter kunnen maken!”

Probeer het ook eens met jouw beroep of hobby. Succes!

Lukt het niet? Lees het voorbeeld van een tekst voor een datingsite of laat een tekst voor een datingsite maken.