online daten

Neem het online daten niet te serieus

Nieuwe mensen ontmoeten, online daten, verliefd worden, succes in de liefde. Het is allemaal pas mogelijk als we het doen met een positieve en vooral niet te serieuze inslag. Niet is zo onaantrekkelijk als een wanhopige vrijgezel.

Online daten was lange tijd een taboe

 

Vrouwen en mannen die eenzaam achter hun computer foto’s scannen en berichtjes naar onbekenden sturen zijn per definitie niet de meest aantrekkelijke partners-in-spee. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat online daten zo lang een taboe is geweest. 

Inmiddels staat zo’n beetje elke vrijgezel op Tinder of een serieuze datingsite. Al was het alleen maar uit nieuwsgierigheid. 

Maar het blijft een moeilijk punt: toegeven dat je graag een relatie wilt. Daarom kun je het online daten beter niet te serieus nemen. Houd het gezellig en luchtig. 

eerste dateVermijd het onderwerp ‘ex-relaties’ tijdens je eerste date.

Roer geen zware onderwerpen aan, niet tijdens de eerste berichten, chatsessies en zeker niet tijdens de eerste date. Zorg dat je zoveel mogelijk plezier hebt in het daten. 

De liefde is op zijn mooist als hij luchtig is

Probeer te doen alsof je alleen naar de datingsite bent gekomen voor de grap. (Maar pas op voor arrogantie! Doe niet neerbuigend.)

Schrijf bijvoorbeeld: “Hé, ik heb me eigenlijk meer voor de grap aangemeld, maar jij lijkt me wel echt een bijzonder persoon. Misschien kunnen we iets afspreken?”

Schrijf je pas in en log pas in op de datingsite als je ontspannen bent

Mensen merken het als je gespannen bent. De beste manier om ontspannen over te komen, is door ontspannen te zijn. Als je net een blauwtje hebt gelopen of je relatie is recentelijk beëindigd, is het moeilijk om ontspannen te zijn. Ga niet online daten als je in een gespannen situatie zit. Dit merken de mensen ogenblikkelijk, bewust, dan wel onbewust.

Leer relativeren

Maak grapjes over jezelf en over het online daten. Relativeer. Je zult zien dat je hierdoor minder wanhopig overkomt en dat mensen relaxter en sneller op je reageren. Zo krijg je weer meer reacties en groeit je zelfvertrouwen.

Met een stevig zelfvertrouwen en het opvolgen van deze datingtips zul je weer meer succes boeken tijdens het online daten.