logo
Over Dating Profiel

Waarom ik ben begonnen met deze website

Sinds enige tijd heb ik de stap gewaagd. Ik date online. En met mijn jarenlange ervaring als tekstschrijver kan ik stellen dat ik redelijk ben geschrokken van het niveau van de datingprofielen. De talrijke zout- en fantasieloze introducties deden mij realiseren dat het voor de meeste mensen niet eenvoudig is om iets over zichzelf te vertellen. Veel datingprofielen beginnen dan ook met iets in de trant van: 

Ik weet niet zo goed wat ik hier moet schrijven.

En ik snap dat. Zelfs voor een professionele tekstschrijver, is het verschrikkelijk moeilijk om iets over jezelf te schrijven. Zeker als het gaat over een tekst waar zoveel van afhangt, die zoveel voor je moet doen: een date, soms gewoon een afspraakje. Maar vaak durf je te dromen. En is dit de tekst die jou het belangrijkste moet brengen dat er bestaat in het leven. 

Succes in de liefde kan wel eens afhangen van de kwaliteit van jouw datingprofiel!

Horen we immers niet van mensen om ons heen dat ze die leuke partner, die zo perfect bij hem of haar past via internet hebben gevonden? De krantenkoppen en tijdschriftenartikelen slaan ons om de oren met statistische bewijzen: zoveel procent van de koppels heeft elkaar op internet gevonden.

Stiekem hopend. Op die geheimzinnige klik, stapeldolle verliefdheid.

De boodschappen in de meeste datingprofielen komen allemaal op hetzelfde neer:  wijn, open haard, Netflix, fietstochtje, wandelen aan het strand, drankje, terrasje. Terwijl de mannen in kwestie in werkelijkheid enorm van elkaar verschillen. Pas als ik een date heb, zie ik in een oogopslag dat deze persoon helemaal niet bij mij past. 

Had ik dat maar eerder geweten!

Mannen en vrouwen van Nederland! Laat zien wie je bent.

Ieder mens is bijzonder. Iedere man of vrouw heeft mooie eigenschappen. Voor de mensen die online aan het daten zijn, zou ik willen zeggen: laat die mooie eigenschappen zien. Als je met elkaar voor het eerst op date gaat, dan doe je je leukste kleren aan, je maakt je op, zorgt dat alles in de plooi zit. Online zou dat niet anders moeten. Maak jezelf mooi. Laat jezelf van je allerbeste kant zien. De mindere kanten, die we allemaal hebben, die komen later wel. 

Dacht je dat de beste profielschrijvers, die het grappigst overkomen en de meest originele openingszinnen weten te bedenken, ook het beste bij jou passen en de beste partners vormen?

Tuurlijk niet.

Maar die krijgen wel de meeste dates. Ze hebben de meeste keus en vallen dus vaker met hun neus in de boter. Daar hoef ik geen onderzoek naar te doen. Dat is logisch nadenken. 

Lieve mede-daters: laat mij je helpen met het vinden van een partner. Laat mij jouw beste kanten vinden en die uitlichten. Twijfel niet, laat mij jouw datingprofiel schrijven. Laat me je helpen de liefde te vinden.

Tanja

Datingcoach
Tekstschrijver
Oprichter Dating-Profiel