Over Dating-Profiel

Sinds enige tijd heb ik de stap gewaagd. Ik date online. En met mijn jarenlange ervaring als tekstschrijver kan ik stellen dat ik redelijk ben geschrokken van het niveau van de dating profielen van de meeste mensen (mannen én vrouwen!).

Dat het schrijven van een dating profiel niet onder favoriete vrije tijdsbesteding van de meesten valt, weten we allemaal.

De talrijke inspiratie-, zout-en fantasieloze introducties die wij allemaal zuchtend aantreffen zijn voor ons allen daters overbekend:

De meeste mensen geven dit zelf ook aan, meestal in de eerste zin al: “ik weet niet zo goed wat ik hier moet schrijven dus….”

De echt wanhopige gevallen volstaan met een niet al te vrolijke foto van zichzelf (er is een verschil tussen een coole oogopslag en een ongeïnteresseerde of zelfs chagerijnig blik mensen!) en de uitgesproken wens om via dit medium zijn of haar droomvrouw tegen te komen (er komt meer aan te pas dan je wens laten horen, mede-daters!).

Eerlijk is eerlijk. Ik weet hoe je je voelt. Ook tekstschrijvers overvalt geregeld het venijdige witte beeldscherm syndroom.

Alles wat je intypt om het wit te verbreken is ogenblikkelijk stom en slecht. En zo blijf je maar staren naar het witte beeldscherm. Je vinger hangend boven de deleteknop.

Nog moeilijker wordt het als je iets over jezelf moet schrijven. Ook voor een tekstschrijver. Zeker als het gaat over een tekst waar zoveel van afhangt, die zoveel voor je moet doen: een date, soms gewoon een afspraakje om het afspraakje, maar vaak genoeg vervalt de vrijblijvendheid en zet de hoop in: de hoop op die geheimzinnige klik, verliefdheid, een relatie. Misschien wel tot de dood ons scheidt.

Horen we niet constant van mensen om ons heen dat ze die leuke partner, die zo perfect bij hem of haar past via internet hebben gevonden? De krantenkoppen en tijdschriftenartikelen slaan ons om de oren met statistische bewijzen: zoveel procent van de koppels heeft elkaar op internet gevonden.

“Het kan…het kan…het kan…gebeuren. Het kan mij ook…gebeuren.”

Maar als ik de gemiddelde profielen lees, dan zakt de moed mij in de schoenen. Ja, natuurlijk, als je van een wijntje bij de open haard houdt en de vrijdagavond liefst een spannende Netflix serie kijkt, dan moet het toch niet té moeilijk zijn.

Niks mis mee…..Misschien pas je bij mij…..Maar misschien ook niet…..

Want daarin schuilt het probleem. Dit soort beschrijvingen vertellen mij niets. Niets over jezelf, niets persoonlijk. Ik weet nog steeds niet wie je bent. Sterker nog, doordat iedereen dit in het profiel schrijft, knap ik er steevast op af.

Vandaar deze oproep:

Mannen en vrouwen van Nederland!
Doe jezelf (en je toekomstige partner!) een lol en zet jezelf in het zonnetje.
Maak jezelf mooi. Durf op te vallen. Durf jezelf te verkopen aan de hoogste bieder. Stijg boven jezelf uit.

Als je uitgaat, doe je toch je best om er zo goed mogelijk uit te zien, ook al loop je thuis de hele dag in een versleten joggingbroek? Is dat dan liegen? Tuurlijk niet.

Kijk naar de reclames. Tuurlijk pak je de ene spijkerbroek wel en de andere niet vanwege de reclame.

Daar is Coca Cola op gebouwd. Daar is Omo door groot geworden.
Daarom praten we over Centraal Beheer Apeldoorn.
Dat is geen liegen. Dat is reclame maken.
Dat is jezelf verkopen.

Dacht je dat de beste profielschrijvers, die het grappigst overkomen en de meest originele openingszinnen weten te bedenken, ook het beste bij jou passen en de beste partners vormen? Tuurlijk niet. Maar die krijgen wel de meeste dates, hebben de meeste keus en vallen dus vaker met hun neus in de boter.

Daar hoef ik geen onderzoek naar te doen. Dat is logisch nadenken.

Lieve mede-daters: laat mij je helpen met het vinden van een partner. Laat mij reclame voor jou maken.

Want je weet toch dat je iets te bieden hebt, je weet dat er iemand is die helemaal bij jou past. Laat mij je helpen die persoon te vinden.

Twijfel niet langer, laat mij jouw datingprofiel schrijven. Zoals ze in de reclame zeggen: je verdient het!

Tanja

Dating expert
Tekstschrijver
Eigenaar website Dating-Profiel