profielfoto datingsite vrouw

Zo kies je als vrouw de beste profielfotos voor een datingsite

Het kiezen van de beste profielfoto’s voor een datingsite is een flinke taak. Inmiddels hebben we allemaal een geheugenkaart aan selfies en leuke foto’s van onszelf. Maar welke foto’s zijn het meest geschikt om te gebruiken voor een datingsite?

Geen hoeden en zonnebrillen

hoe kies ik de beste foto voor datingsite

Kies een foto voor je datingprofiel uit waarop er zo min mogelijk afleiding is. Dat betekent dat je beter niet teveel accesoires kunt gebruiken.

Zonnebrillen en hoeden doen het misschien goed op modefoto’s, mannen zijn er een stuk minder gelukkiger mee. De meeste mannen willen gewoon weten hoe jij er uit ziet. Zorg dus voor minimaal één foto waarop je gezicht duidelijk te zien is. 

Hetzelfde geldt voor opvallende kleding of een aparte kledingsmaak. Door in je meest wilde feestkloffie op de foto te gaan zul je misschien wel iemand tegenkomen die dat helemaal te gek vindt. Maar hoe groot is de kans dat jullie verliefd worden? 

datingsiteTIP Wil je toch zeker weten dat hij niet wordt afgeschrikt door jouw gekke stijl? Trek dan je wildste outfit aan op jullie eerste date!

Een perfect gevoel voor mode is misschien wel de basis van een carriere als influencer, maar of het ook de basis van een liefdesrelatie kan worden? Ik zou het risico niet lopen.

Selfies op een datingsite? Ja, graag!

Voor een man is een selfie niet de beste keuze voor een datingsite. Misschien komt dat omdat mannen er gewoon niet zo goed in zijn.

De meeste vrouwen, daarentegen, hebben zich er in gespecialiseerd! Ben jij zo iemand die regelmatig de cameratelefoon op zichzelf richt? Dan zit er vast wel iets leuks tussen!

Lach of glimlach op iedere foto. En denk erom: geen duckface!

Lachende mensen zien er altijd aantrekkelijk uit. Je wordt er vrolijk van. En dat geldt voor iedereen! Denk jij dat je er niet leuk uitziet als je lacht? Onzin! Denk je dat je leuk uitziet als je op je kiezen bijt om de ‘duckface’ van modellen na te doen? Geen man vindt dat aantrekkelijk. Vraag maar eens rond. De meeste mannen vinden en ‘duckface’ belachelijk. 

Mannen houden van vrouwen die een glimlach op hun gezicht hebben.

Denk je dat een ‘gemaakte’ glimlach stom is voor een datingsite? Dat is wel een beetje zo. Als je alleen je mond in een grijns steekt en je ogen zeggen heel iets anders, dan voelt zo’n lach al snel nep. Kleine rimpeltjes rondom de ogen verraden een echte lach.

lach datingsiteTIP Hoe lach je ‘echt’ op een foto? Denk aan een grappig voorval!

Als je een foto hebt waarop je lacht, echt lacht, dan kun je die dus eigenlijk altijd kiezen als één van de foto’s voor je datingprofiel. Als je je lach echt niet aantrekkelijk vindt, bijvoorbeeld vanwege je slecht gebit, dan kun je volstaan met een glimlach. 

Heb je meerdere foto’s waarop je er met een stralende glimlach op staat? Kies dan voor de foto waarbij je in de camera kijkt. Als je lacht naar iets wat niet zichtbaar is op de foto, kan dat een gevoel van buitensluiten veroorzaken. Lach dus naar de kijker!

Gebruik een vakantiefoto voor een van je datingprofielfoto's

vakantiefoto datingprofiel

Vakantiefoto’s doen het altijd erg goed op datingsites. Onderzoek wijst zelfs uit dat mensen die vakantiekiekjes op hun profiel hadden, een flink aantal meer berichten ontvingen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat mensen ontspannen zijn als ze op vakantie zijn. Daarbij hebben zonovergoten tropische paradijzen natuurlijk sowieso een aantrekkingskracht. Kies dus in ieder geval een foto die een vakantiegevoel uitstraalt. 

Groepsfoto's? Alleen als jij de mooiste bent

groepsfoto profiel dating

Groepsfotos op je datingprofiel. Het is een bekend recept. Het eerste probleem van een foto waar meerdere mensen op staan, is dat vaak niet onmiddellijk duidelijk is wie de persoon is om wie het gaat. Vaak moet dat soort informatie in het fotobijschrift lezen: ik sta in het midden!

Laten we eerlijk zijn: als je moeite moet doen om te zoeken naar wie de persoon is, heb je allang geen zin meer om het hele profiel te lezen. Je gelooft het wel. Zonde!

In de fotografie is het zaak om de ogen van de kijker naar het belangrijkste ondereel van de foto te trekken. Bij datingprofielfoto’s ben jij het belangrijkste. Als er mensen op staan die meer aandacht trekken. Bijvoorbeeld omdat ze er groter opstaan, een gekke beweging maken of simpelweg, nu ja, aantrekkelijker zijn. Dan is je fotos niet geschikt voor je datingprofiel. Kies een andere foto.

Daarentegen is een groepsfoto wel geschikt als sfeermaker. Bijvoorbeeld als laatste foto, gemaakt op een wild feest. Mannen die zichzelf niet kunnen voorstellen op dat feest, met die vrienden, in dat leven, die zullen twee keer nadenken voordat ze reageren. Zo is een groepsfoto een goede manier om mannen op een natuurlijke manier te selecteren.

Zorg voor minmaal één full body foto

Op minstens een foto moet je er helemaal, van top tot een op staan. Vooral mannen willen graag weten hoe je figuur is. Wees eerlijk en gebruik een foto waarop je goed te zien bent. Dit hoeft natuurlijk echt geen bikini foto te zijn.

 

TIP Hoe vermijd je dat gemaakte ‘foto-gezicht’? Kijk eerst naar iets anders, en draai je dan naar de camera. Snel klikken.

Vrouwen mogen dan erg kritisch zijn over hun lichaam en dat van andere vrouwen, het zal je verbazen dat veel mannen daar niet zoveel over nadenken. De meeste mannen hoeven echt geen slanke den of fotomodel lichaam. Je hoeft je dus nooit te verbergen. Wees trots op je lichaam. Als hij het niet mooi vindt, is het zijn probleem. Meer vissen in de vijver!

Zorg voor iets roods in de foto

roods in profielfoto

Deze tips voor een goede profielfoto in je datingprofiel is een oude truc van fotografen: rood. Iets roods op de foto doet het altijd goed. Dus haal die rode jurk uit de kast en vraag een vriendin om je op de foto te zetten. Of zorg voor een rode achtergrond.