Python op zijn schouder? Avontuurlijk!

Ben je geen Brad Pitt look-a-like? Maakt niet uit! Een profielfoto op een online datingsite vertelt meer over je persoonlijkheid dan duizend woorden! Ook al ben je geen spetter, je kunt met de profielfoto heel veel over jezelf vertellen. Vrouwen letten bij het snel scannen van de profielfoto’s op een datingsite op veel meer dan slechts je kaaklijn en je spierballen. Zij lezen jouw persoonlijkheid af van je foto en zoeken naar iets dat ze herkennen.

Hoe leest een vrouw een dating profiel?

  • Witte sportsokken? Onpopulaire nerd die waarschijnlijk nog nooit een vrouw heeft gehad.
  • Pak, stropdas? Manager, ambitieus, doelgericht, zakelijk, beleefd.
  • Cool, zwoel of met sigaret? Onzeker, wil stoer overkomen.
  • Op een bergtop in Zwitserland, met een albino python over zijn schouders of draagt hij camouflage kleding? Avontuurlijk, actief, reislustig, sportief, niet bang uitgevallen.
  • Glas champagne in de hand? Geen kampeertype!
  • Op de foto achter het roer van een zeiljacht, met een glas champagne in de hand of peuzelend op een oester in een loungebar op witte kussens? Geld is voor hem belangrijk, niet het kampeertype.

Met andere woorden: Het gaat er niet om om hoe je eruit ziet, maar wat er op de foto gebeurt.

Het decor, de mensen die er verder nog op staan, de details, de aankleding, dat maakt iemand geïnteresseerd, dat maakt een goede profielfoto voor een datingsite. Laat de mensen niet op basis van een toevallig vakantiekiekje kiezen, maar geef aan in welk je past, om te voorkomen dat je straks in de verkeerde categorie valt en dus de verkeerde vrouwen aantrekt. Kies voor een foto die laat zien wie je bent en ga daarbij clichés niet uit de weg.

Ik zoek een reismaatje én romantiek.

Heb je dus een zeiljacht waarmee je de oceanen oversteekt en de inboorlingen op Nieuw-Guinea bezoekt en zoek je een reismaatje om het geheel romantisch aan te kleden? Zorg er dan voor dat die champagne buiten beeld blijft. Tuurlijk, daar houd je ook van, champagne is je favoriet! En misschien houdt je soulmate daar ook wel van! Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom welke indruk je maakt op anderen. En zoals je weet, is de eerste indruk het allerbelangrijkste en als je soulmate op de datingsite snel doorklikt vanwege dat champagneglas op de profielfoto…dat zou jammer zijn!