Schrijf over jezelf, niet over de gedroomde partner

Tekst dating site

Heb jij een duidelijk beeld van hoe je gedroomde partner eruitziet, wat hij doet, waar hij of zij van houdt? Maar steeds als je iemand ontmoet die aan je eisen voldoet, is de liefde ver te zoeken?

Misschien moet je dit beeld van de gedroomde partner dan even loslaten.

Laat mij je het voorbeeld geven van mijn vriendin Dorothea. Dorothea was gelukkig, maar stond toch op een datingsite om een man te vinden met wie ze haar leuke leven mee kon delen.

Helaas, in de liefde lukte het niet.

Zoals zovelen zocht Dorothea iemand die in zekere zin op haar lijkt: een hogere opleiding, een baan in het onderwijs (handig voor de schoolvakanties!), een eigen huis, veel vrienden, veel hobby’s. Oftewel, zo schreef ze op datingprofiel: ‘het leven op de rit’.

Die mannen vond ze wel. Maar date na date moest ze constateren dat ze van geen van hen echt enthousiast werd. Laat staan dat er sprake was van een (piep)klein vlammetje.

Op een dag was Dorothea op verjaardagsbezoek bij haar oude tante toen er iemand de huiskamer betrad die haar bekend voorkwam. Het was de zoon van een van de vrienden van haar oude tante, die zijn vader kwam ophalen. Ooit hadden ze nog met elkaar gespeeld!

‘Het leven op de rit’

Dat was nog eens een ontmoeting! Ze kon niet uitleggen wat er gebeurde, behalve dat het ontzettend leuk was om hem te zien. Dat vond hij ook, want een afspraak daarna was snel gemaakt.

Vraag is nu: zou hij (we zullen hem Daniel noemen) op haar dating-profiel hebben gereageerd. Daniel zelf, zegt van niet!

Kort tevoren was Daniel weg bij zijn vrouw, nog net niet in een vechtscheiding. Hij huurde tijdelijk een kleine kamer. Enige jaren tevoren was zijn eigen bedrijf failliet verklaard. Hij had alleen een mbo opleiding. Niet bepaald zijn leven op de rit!

Juist de dingen die zo moeilijk zijn om onder woorden te brengen, bepalen of iemand bij je past.

En waren ze gelukkig? Zeker! Nu alweer twee jaar. Daniel heeft inmiddels zijn ‘leven weer op de rit’ en kon het gelijk in hetzelfde spoor voegen als Dorothea. Dat gaf soms wat aanpassingen, maar stelde niets voor met de dingen die ze wél gemeenschappelijk hadden.

Dat waren juist de dingen die zo moeilijk zijn om in een datingprofiel onder woorden te brengen: een klik van karakters, humor, de manier waarop men de dag en het leven wilt beleven.

De les: schrijf in een tekst op een datingsite over jezelf, over de kleine dingen waar je gelukkig van wordt, hoe een zaterdag verloopt, wat voor jou een avontuur is!

Lukt het niet? Bestel een datingprofiel en laat mij een tekst maken die helemaal bij jou past!