Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash

Waarom sekspraatjes niet werken op een datingsite

Als je zelf niet op zoek bent naar een one night stand, probeer de ander dan ook niet te verleiden met sekspraatjes. Seksueel bedoelde toespelingen, ronduit obscene uitspraken, flauwe sekspraatjes, het is een cliché waar de meeste vrouwen niet dol op zijn, zowel op een datingsite als op straat!

Lees de online datingprofielen van vrouwen: er zitten zelden verwijzingen in naar een wild seksleven. En dat betekent niet dat ze dat niet hebben of willen!

Voor een vrouw is seks slechts een onderdeel van de relatie

Het mag misschien een schokkend feit zijn voor sommige mannen, maar de meeste vrouwen zijn meer geinteresseerd in liefde, dan seks. Voor de meeste vrouwen is seks slechts een onderdeel van de relatie. Voor mannen, het is vaker een centraal onderdeel van de relatie.

Geen goede seks betekent dat de relatie niet goed is, aldus de man. Voor een vrouw is de kwaliteit van de realtie een voorwaarde: goede seks is pas mogelijk als de relatie goed is!

Schokkend nieuws voor mannen, maar welbekend bij vrouwen. Het is bekend dat veel mannen in hun hoofd bezig zijn met seks. De meeste vrouwen ontvangen regelmatig seksuele toespelingen in een bericht op een datingsite.

Een subtiele opmerking komt online niet over

Hoewel vrouwen een sexy flirt in een bar nog wel eens grappig en opwindend kan zijn, is het online een stuk minder subtiel. Op een datingsite kun je geen lichaamstaal zien en staat alles zwart op wit. De vrouw leest, luid en duidelijk:  deze man wil alleen maar seks.

De meeste vrouwen kunnen in een café of op een feestje wel een man oppikken. Dat is niet zo moeilijk. Als ze op een datingsite gaan, dan zoeken ze meer dan een wilde nacht. Als vrouwen in hun profiel duidelijk stellen dat ze een leuke man zoeken, dat ze een relatie willen of dat ze ‘weer eens verliefd’ willen worden, dan menen ze dat ook.


Een uitgesproken belofte aan een vrouw dat ze binnenkort eens flink genomen zal worden is geen pickup line, maar een belediging. 

Een online datingsite is geen online hoerenbuurt. Mannen kunnen zich beter onthouden van seksuele opmerkingen. Vrouwen hoeven echt niet te horen dat er seks in het verschiet ligt. Vrouwen willen spontaniteit en romantiek en natuurlijk hoort daar seks bij! 

Krijg je vaker seksueel getinte berichten? Kijk dan nog eens goed naar je profielfoto's.

Wil je toch graag weten of de vrouw ‘ervan’ houdt? Dan kun je de gok nemen en het direct vragen. Maar grote kans dat ze denkt ‘deze man wil alleen maar seks’ en het contact verbreekt.

Voor vrouwen die vaker seksuele getinte berichtjes ontvangen, is het goed om nog een goed naar je datingprofiel te kijken en dan vooral naar de foto’s. Als je daar met een verleidelijk pose opstaat, dan denken mannen al snel dat jij wel in bent voor een avondje opwindende spelletjes. Als je dat soort dingen liever wilt bínnen een relatie, dan is het beter om jouw voorkeuren pas te introduceren als jullie relatie serieuzer wordt. Hiermee voorkom je dat de seks een te centrale rol gaat innemen in de relatie.