datingsites hoe kiezen

5 Valkuilen bij chatten

Steeds meer online datingsites bieden de mogelijkheid om te online chatten. Het kan een luchtige manier zijn om elkaar beter te leren. Maar pas er wel mee op, want het kan ook fout gaan.

Hier 5 valkuilen bij online chatten:

1. Online chatten met mate

Bestook mensen die je niet kent niet ongevraagd met allerlei chatberichten. Je wekt hiermee vooral ergernis op. Vraag eerst om iemand zin heeft om even te chatten, bijvoorbeeld door een berichtje te sturen.

Als je merkt dat je vol spanning zit te wachten totdat de date van gisteren op de chat verschijnt, ga dan even een dagje weg van de computer. Je constante beschikbaarheid op de chat geeft de ander wellicht ook de indruk dat je verder niet zoveel in je leven hebt en dat is niet zo aantrekkelijk.

2. Gun de ander de tijd om te antwoorden

Ben je eenmaal aan het online chatten op een datingsite, onthoud dan dan je geen wereldrecord typevaardigheid aan het verbeteren bent. Antwoord rustig en neem een denkpauze als je daar behoefte aan hebt. Geef ook de ander de tijd om te antwoorden.

Word niet ongeduldig als de ander niet snel genoeg antwoordt. Misschien is de ander ondertussen iets anders aan het doen. Ga er niet vanuit dat chatgewoonten niet hetzelfde als bij een ander. Je hoeft met het typen geen wereldrecords te verbreken. Doe het rustig aan en wacht geduldig op een antwoord.

3. Ga niet opscheppen

Vooral vrouwen hebben het vrij snel in de gaten als een man opschept. Een man die opschept is hoogstens ‘lief’, maar eigenlijk nooit ‘stoer’. Daar vergissen mannen zich nogal eens in. Doe dus niet overdreven stoer over je bezittingen, karakter of intelligentie. Als je ‘vol’ van jezelf bent betekent dit vaak dat je onzeker bent en dus moet opscheppen om je beste kant te laten zien.

De beste manier om indruk te maken op een ander is door grapjes te maken en vriendelijk en geinteresseerd te zijn. Probeer altijd zoveel mogelijk vragen te stellen en ga in op de antwoorden van de ander zodat er een gesprek begint. Wees geduldig en vertel pas over jezelf als de ander er expliciet naar vraagt. Zo blijf je ook een beetje mysterieus en dat kan de ander nieuwsgierig naar jou bent.

4. Wees grappig bij het online chatten, maar niet vervelend

Grapjes maken of luchtige verhalen vertellen is altijd goed, maar word niet vervelend. Als de andere reageert met een roll over the floorof giechelende smiley betekent dit niet dat je eindeloos hoeft door te gaan met geinen. Dat is meer geschikt voor je vrienden. Cynisme komt niet over. Een ironische of cynische opmerking werkt het beste face-to-face, je hoort aan de stem dat het om een grapje gaat. Op de chat komt dit vaak moeilijk over.

Cynische en ironische grapjes kunnen gemakkelijk geinterpreteerd worden als een beledigende of neerbuigende opmerking. Je kunt de opmerking natuurlijk altijd vergezeld laten gaan van een knipogende smiley, maar wees hier voorzichtig mee. Een smiley maakt niet altijd alles goed op tijdens een chat op een datingsite.

5. Bel haar voor date

Als je een gezellig gesprek hebt gehad op de chat, kun je om een telefoonnummer vragen. Je kunt dan kijken of het aan de telefoon nog even goed klikt en vervolgens een afspraak maken om elkaar te ontmoeten.