Wees concreet in je voorstel

date onlineWees concreet als je met iemand wilt afspreken voor een date online. Niemand houdt van losse flodders. Als je echt geïnteresseerd in iemand bent, vraag diegene dan uit en laat zien dat je lef hebt en dat je weet wat een leuke plek is om af te spreken.

Wil je iemand mee uit vragen, zeg dan niet: het lijkt me leuk om eens een keer iets af te spreken. Dat is geen vraag. Je lokt een vraag uit en legt de beslissing dan zo’n beetje bij de ander neer. Heb lef en maak de afspraak concreet: heb je in om [dan en dan] iets te drinken in het café [naam café]. Hoe concreter, hoe aantrekkelijker je voorstel.

Leg uit dat er in de café altijd zo\’n heerlijke gluwein wordt geschonken, dat er een knapperend houtvuur is en dat er ook een fantastische kok in de keuken staat, voor als jullie nog een hapje willen eten.

Bedenk de beste plekken voor een date online

Het is verstandig om eerst eens na te denken over goede plekken om af te spreken. Wat is een gezellig café om af te spreken voor een eerste date? Waar kun je een lekker ijsje krijgen? Waar hebben ze de beste koffie?

Bedenk minstens 3 plekken om af te spreken, voor als er geen tafeltje beschikbaar is om omdat de andere liever ergens ander heen wil. Als je eens de stad ingaat, kijkt goed rond om geschikte plekken te vinden.

Probeer in je voorstel voor een eerste afspraak altijd in te gaan op het profiel van diegene met wie je een afspraak maakt.

Als ze schrijft dat ze houdt van Italiaans eten, stel dan voor om een heerlijk Italiaans ijsje te halen.

Door iets specifieks te noemen in je voorstel, kan de ander zeker omgehaald worden om met je uit te gaan. Misschien twijfelt zij/hij wel, maar kan ze/hij door jouw woorden toch worden overgehaald.

Door concreet te zijn in je voorstel, laat je zien dat je het heft in handen neemt (stoer!), dat je weet waar lekkere dingen te vinden zijn (aantrekkelijk) en dat je het lef hebt om gelijk zo’n voorstel te doen (aantrekkelijk!). Voor een date online, is dat de beste strategie.